Vintage

Igår var jag och hämtade ut tapeter till hallen och trappan. Har varit lite rädd för att mönstrade tapeter ska bli plottriga eftersom väggen i trappan är jättehög. Men jag tror jag har hittat den perfekta! En enkel ljusbeige tapet med texter på gammelsvenska. Tapeten kommer från boråstapeter och ur katalogen vintage. Kostar ca 450:- rullen


Gravid vecka 34

BEBIS
Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa.
 
Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott.
 
Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård.
 
Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.
 
DU
Från naveln är det c:a 14 cm till den övre delen av din livmoder, men tänk på att detta mått kan variera från individ till individ. Du ska inte oroa dig om du inte har exakt samma mått som dina gravida vänner så länge som du växer som du skall. En växande livmoder är ett tecken på att bebisen där inne växer bra.
 
Dina Braxton-Hickssammandragningar tilltar i styrka och frekvens allteftersom din kropp förbereder sig för förlossningen. Sammandragningarna börjar i övre delen av livmodern som blir spänd och hård för att sedan sprida sig nedåt och slappna av. Många misstar de här "övningssammandragningarna" för verklilga förlossningsvärkar, men det är oftast falskt alarm. Ett sätt att avgöra om det är Braxton-Hicks eller "verkliga" sammandragningar kan vara att gå omkring en stund. Om spänningen då släpper, och om det inte gör ont så är det nästan säkert Braxton-Hicks du upplever.

Smygkik på vårat kök!

Har börjat skruva in köket och därför bjuder jag på en smygkik, vi är supernöjda!


Fifty days

Ja tänk att det är bara 50 dagar kvar till bf! Den tiden lär susa förbi. Nu vet jag självklart att det kan bli tidigare och senare men ändå så långt ifrån bf datumet kommer vi inte! I morgon trillar vi in i vecka 34, så mer om detta då! Nu ska jag äta frukost och åka till huset och måla, har jag nämnt att detta är min första semesterdag? Nu ska jag njuta tills bebis kommer, sen ska jag njuta ännu mera!


Fönster

Hur underbar ser inte våra nya fönster ut? Dock inte glasade, då glasmästaren har semester. Men dom kommer bli kanon!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1732143/images/2012/pic_500c1d8b9606ee3a580000d0.jpg" class="image">


En ettåring!

Världens mysigaste, gulligaste och charmigaste kille blir 1 år idag!
Herregud, hur kan tiden gå så snabbt?
 
Så nu sticker vi iväg och gör lite nytta in tha house innan vi åker på ettårskalas.
Grattis finaste Kihan!

Fotoram

Idag när vi var på stan och köpte present sprang jag in på quriÅsa, en butik med helt underbar heminredning.

Inne där lyckades jag fastna för en fotoram som verkligen var helt otroligt speciell och charmig, kommer sitta otroligt fint någonstans på nedervåningen i huset, där basen kommer vara vit, liggande utomhuspanel

. Lite marint, lite shabby och lite new England!

 

Fotoramen kommer från Udesen denmark, kostade 399:- i butik.


Gravid vecka 33

Bebis!
Nu väger bebisen c:a 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå.
 
Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern.
 
När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig alltmedan den lyssnar och känner. Bebisen har sannolikt valt en förlossningsposition nu och ligger antingen med huvudet nedåt eller uppåt (sätesbjudning). När barnmorskan känner på din mage så kan hon känna hur barnet ligger och eventuellt försöka vända det om det ligger med stjärten först.
 
Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor.
 
Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen.
 
 
DU

Din livmoder befinner sig nu c:a 15 cm ovanför din navel. Din viktökning ligger förmodligen mellan 10-13 kg. Under de sista veckorna upplever många att de behöver kissa oftare. Livmodern trycker på urinblåsan och kan göra att du behöver gå på toaletten ofta. Din livmoder har blivit c:a 500 gånger större än den var innan du blev gravid!
Produktionen av röda blodkroppar har nu börjat komma ikapp och blodbristen och andfåddheten som du kanske upplevde tidigare börjar avtaga under den här perioden.

Barnmorskan

Har lyckats hunnit med ett besök hos barnmorskan nu på morgonkvisten. Kurvan såg mycket bra ut och den värsta växt perioden verkar ha gått över. Pjuuh! Har gått upp ca 14 kg sen inskrivningen. Vilket är normalt så jag kan väl inte klaga. Lilla skruttis där inne har vänt sig och ligger startklar med huvudet nedåt. Nu får tiden gasa och gå lite snabbare så vi får träffa dig hjärtat! Uppdaterar en till gång ikväll, dags för en ny vecka idag!


Different design

Titta, det börjar se levande ut hemma! Dörren är vitmålad och det vart en otrolig skillnad. Den ser ny ut! Nu längtar jag tills man får dekorera inomhus, det kommer bli superkul! Hjärtat inhandlade jag för 89:- på kjelles, och kommer ifrån different design.


Gravid vecka 32

 
 
Åh, 2 månader, 8 veckor kvar tills den lilla diamanten är färdigbakad.
Givetvis kan det hända innan eller efter, men det är sånt som man kommer märka.
Vi längtar ihjäl oss snart, våran lilla skatt är så välkommen!
 
Bebis
I vecka 32 väger din bebis närmare 1.8 kg och är c:a 44 cm från topp till tå.
Under den här perioden rör bebisen sig mer och kraftfullare än någonsin. Kommande veckor bli utrymmet att röra sig allt mindre, och den så kallade fosterställningen blir den enda möjliga. Håll reda på fosterrörelserna och kontakta MVC om de plötsligt skulle minska i frekvens och/eller intensitet.
 
Tillväxttakten avtar nu något och utgörs främst av ökat underhudsfett som också gör att bebisen ser rundare och mindre skrynklig ut. Amningsreflexen är utvecklad och vid beröring av kinden vänder bebisen på huvudet för att söka efter bröstet, och beröring av underläpp gör att den öppnar munnen. Den klarar också att suga och svälja på ett koordinerat sätt.
 
DU
Din livmoders översta del finns nu c:a 13 cm ovanför naveln. Nu när bebisen vuxit sig så stor och livmodern är högre i buken kan du märka av en ny upplevelse: när bebisen ligger uppochner i mage kan den sparka uppåt och träffa dina revben. Trycket kan göra att det känns ömt, särskilt om bebisen fastnar med en fot mellan revbenen. Du kan delvis förhindra detta genom att sitta upp så mycket som möjligt.
 
Då bebisens behov av vitaminer och mineraler är större än någonsin nu så bör du fortsätta att äta ditt vitamintillskott ända fram till förlossningen. Om du inte redan har gjort det så kan det vara ide att skriva ett förlossningsbrev där du bland annat berättar om hur du ser din förlossning och vad du vill undvika,

Ny blus

Idag var vi iväg på route 84, en ny Texas restaurang i forsa. Kan rekommendera er hudikbor ( eller er i närheten ) -supersmaskit! Skrollan i magen har haft hicka, så antar att hon fått i sig gottan också. På mig hade jag en ny blus från jc faktist. Brukar inte gilla deras kläder, men den var schysst. En godkänd gömma-magen-blus. Ynka 149:- på rean!


Barnvagnen

Herregud vad länge jag längtat efter den här blogg-appen! Har varit kaos och supertråkigt att inte kunna blogga när man har något att skriva om, har liksom inte tid att sätta mig vid en dator längre, då blir det bara på kvällen. Men nu så, så ska jag bli back om track. Har sett att flera av er läsare fortfarande är in här även om jag inte skrivit. Kul :) Igår var vi iallafall och hämtade ut våran fina barnvagn. Längtan är ännu större nu. Kan säga att Jonas sprungit runt och vill köra med den. Kan gissa på att han känner på riktigt nu att vi faktist ska ha en skrutt där i. Nej men vi hade inte tänkt hämta ut den förrän i början av augusti, just för att slippa ha den stående. Men vi kunde inte låta bli och vi är så nöjda med den!


Köket

Nu sitter väggarna i köket, har lite fogning kvar och lite färg. Men sen så ser det ut som det ska. Även hallen har börjat fått sina väggar. Liggande panel kommer vara bas på nedre våningen.


Fotografering

Ett litet smakprov på korten jag knäppte på Emmas lilla familj igår.
 
Världens finaste!

Magen sjunkit?

Vad tycker ni? Har magen sjunkit från förra veckan?
På bilderna ser det ut som om den faktist har gjort det.
 
Sannolikheten att den har gjort det är ju faktist stor. Börjar ju knalla in i veckorna då bebisen brukar sjunka.
Vecka 30 och vecka 31 är dessa bilder.


Idag ringde dom och berättade att våran barnvagn kommit också, så nu ska vi bara bestämma när vi vill hämta den så ska dom skruva ihop den.
Åh vad det kommer bli spännande att få bädda och gosa till det i den..

Gravid vecka 31

 
Igår trillade vi in i vecka 31, nu är det ca 70 dagar kvar tills beräknat datum.
Vikten verkar stiga i rasande fart, men bara vi mår bra får man väl acceptera det..
 
 
BEBIS
Bebisen är nu omkring hela 42 cm från huvud till tå och väger omkring 1.6 kg. Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling då lungorna får förmågan att fungera på egen hand tack vare bildandet av en "surfaktant" som hindrar att lungblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och bli tvungen att andas utanför livmodern.
 
Öronen är nästan helt färdigutvecklade, både de yttre och inre delarna, och bebisen kan höra din röst som den också kan känna igen efter förlossningen, tillsammans med andra vanliga ljud.
 
Bebisen bildar också underhudsfett och hudfärgen är mer rosa än röd vid det här laget (för "vita" bebisar). Naglarna är så långa att bebisen kan råka riva sig med dem innuti livmodern.
 
 
DU
Den övre delen av din livmoder är nu ungefär 11 cm ovanför navlen och din vikt har sannolikt ökat med mellan 9 och 12 kg. Viktökningen utgörs främst av moderkakan, blodvolym, livmoder, bröst, underhudsfett, vatten och fostervatten, förutom själva bebisen förstås.
 
Då ligament och muskler i korsryggen börjar mjukna och slappna av inför förlossningen så kan det hända att du börjar få ryggvärk. Det finns inte mycket man kan göra för att förhindra detta förutom att försöka göra det så bekvämt som möjligt för sig.
 
Det är också vanligt att få halsbränna under de sista veckorna eftersom livmodern inte lämnar mycket plats kvar för magen och dess innehåll som då kan pressas upp i matstrupen. Det kan hjälpa att äta mindre måltider fast oftare.

RSS 2.0